Φεστιβάλ χειροσφαίρισης για τους Παμπαίδες Α’ θα διεξαχθεί το τρέχον εορταστικό τριήμερο (09-11/3) στη Νάουσα.
Το διακλιμακιακό αυτό τουρνουά θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 64 επίλεκτων αθλητών μεταξύ των κλιμακίων της Ελλάδος (Ν. Κλιμάκιο –Β. Κλιμάκιο- Δ. Κλιμάκιο και Α. Κλιμάκιο) με σύστημα ένας προς όλους.
Με τη λήξη της διοργάνωσης αυτής θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της ανάπτυξης για τους Παμπαίδες Α’.
Οι αθλητές φιλοξενούνται ήδη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας, οι δε προπονήσεις θα διεξαχθούν υπό την επίβλεψη των εννιά προπονητών της ΕΑΠ/ΟΧΕ, οι οποίοι είναι οι: Παναγιώτης Ιατρούδης, Θεόδωρος Τογανίδης, Κώστας Κότσιρας, Στέλιος Σεϊρεκίδης, Χρήστος Δεληχρήστος, Κυριακή Τριανταφυλλίδου, Σοφία Αμπεριάδου, Δημήτρης Μασλαρινός.
Μετά το πέρας των αγώνων θα ακολουθήσει και η τελική αξιολόγηση όλων των αθλητών που συμμετείχαν στα καμπ, τις προπονήσεις και τις μετρήσεις τις διετίας 2017-2019 για να δοθούν σαν στοιχεία για την επιλογή των αθλητών της Εθνικής Παίδων που θα διαμορφωθεί από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές Παίδων.
Η ΕΑΠ/ΟΧΕ με σχετική ανακοίνωνσή της ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νάουσας, Νίκο Κουτσογιάννη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Στέλιο Δάγγα για τη συνεργασία και τη συμπαράσταση για την υλοποίηση των αγώνων των Εθνικών Κλιμακίων στη μακεδονική πόλη της Ημαθίας.