Νέο πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 15.13 στα 50 μέτρα άπνοιας κολύμβησης στην κατηγορία Νέων κατέγραψε στην πρεμιέρα των Χειμερινών Αγώνων τεχνικής κολύμβησης ο Χρήστος Βαλαλάς!
Με το χρόνο που πέτυχε, ο αθλητής του Πανσερραϊκού έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Αίγυπτο, ενώ το ίδιο έπραξε και στα 100μ επιφανείας με 57.11.
Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, εκτός του Βαλαλά, ο οποίος ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρεμιέρας (Σάββατο, 16/03), υπήρξαν αρκετοί αθλητές που κατόρθωσαν και έπιασαν τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων.
Ειδικότερα, όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και Νεανίδων της Αιγύπτου έπιασαν οι Χρήστος Καλαϊτζόπουλος από τα Δελφίνια Πτολεμαΐδας στα 100 μέτρα διπλά πέδιλα με 44.47, ο Παρασκευάς Καλαϊτζόπουλος της ίδιας ομάδας στα 200 μέτρα διπλά πέδιλα με 1:40.08 και η Βακιρτζή Ηλιάννα του Πανσερραϊκού στα 50 μέτρα άπνοιας κολύμβησης, με χρόνο 17.12.