Με υπουργική «βούλα» εγκρίθηκε το αίτημα των ιστιοπλοϊκών ομίλων που είναι εγγεγραμμένοι στην Ελλληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για ίδια χρήση των χώρων που βρίσκονται εντός Χερσαίων Ζωνών Λιμένων.
Απαντώντας σε σχετική επιστολή που είχε αποστείλει στο Υπουργείο Ναυτιλίας η ΕΙΟ εκ μέρους των σωματείων που εκπροσωπεί, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης υπογράμμισε ότι οι αρμόδιοι φορείς (των λιμένων) είναι υποχρεωμένοι να συνεννοούνται με τους ιστιοπλοϊκούς Ομίλους και να υποστηρίζουν μάλιστα, την άσκηση των ναυταθλητικών δραστηριοτήτων τους.
Προς τούτο, ο κος Λαμπρίδης επικαλέστηκε σχετική Εγκύκλιο του έτους 2002 (υπογεγραμμένη από τον τότε Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργο Ανωμερίτη), κατά την οποία οι φορείς διοίκησης λιμένων οφείλουν να προχωρούν κατόπιν συνεννοήσεως και με τις τοπικές αρχές, στις απαραίτητες ενέργειες προς εξυπηρέτηση των αναγκών των Ομίλων εστιάζοντας στις λιμενικές και χερσαίες υποδομές.